KNX standard global in case inteligente si IoT Tehnologia KNX
Copyright © 2015 by "DigihomeRO"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: sales@neuroncomputer.ro
Suite 101, 1220 West Market Street
Wilmington, Delaware  U.S.A. 19901
Tel: 1-302-123-7777
 
 
 
Showroom cu sisteme functionale ZWave , SmartBus HDL , X10 Insteon , Chacon , Global Cache,
Chacon , Kira 128 , Zipato
 
KNX - garantia oferita de standardul mondial in case inteligente
Cu o evolutie de peste 28 ani KNX este standardul cel mai raspandit la nivel profesional pentru automatizarea locuintelor , a spatiilor comerciale si a spatiilor de birouri.
Este singurul sistem deschis in care laboratoarele de testare si certificare sunt externe si independente organizatiei , asigurand astfel cel mai inalt nivel de compatibilitate si stabilitate al dispozitivelor KNX , indiferent de producator.
Scalabilitatea sistemului face ca sa poata fi utilizat pentru sisteme mici gen apartament pana la managementul complet al unei cladiri de birouri sau hotel.
KNX este recunoscut ca lider in domeniu ,dovada clara fiind ca toate tehnologiile concurente importante ofera gateway-uri catre ecosistemul KNX. Astfel impreuna cu KNX pot fi utilizate din diverse motive si alte dispozitive folosind alte protocoale de comunicatie :
- DALI - pentru controlul eficient al unui numar mare de lumini in sisteme integrate BMS.
- EnOcean - pentru senzori sau actuatoare wireless in vederea extinderii retelei acolo unde cablarea nu mai este posibila.
- Z-Wave - extindere ulterioara instalarii initiale.
Toti producatorii importanti din domeniu sunt parte a organizatiei.Dintre cei mai cunoscuti amintim : ABB , Schneider , Legrand/Btcino , Siemens ,Steinel , Gira , Zennio.
Sistemul este proiectat astfel incat sa reduca consumul de energie marind in acelasi timp comfortul. Inteligenta este distribuita la nivel de modul astfel incat o defectiune locala nu influenteaza functionarea sistemului.
Poate fi folosit impreuna cu Siri , Amazon Alexa sau Google Assistant functie de implementare.
Integreaza functie de gateway-ul sau aplicatia folosita Sonos , Nest , Philips Hue si alte tehnologii populare.
Elimina riscul accidentelor separand reteaua de forta 230V AC de elementele de comanda si senzori de tipul intrerupatoarelor , senzorilor de miscare , temperatura sau termostatele pentru controlul climatizarii.


Proiectele KNX se pot realiza mai ales din faza de constructie sau renovare a cladirii sau locuintei avand in vedere ca presupune o cablare electrica diferita fata de cea clasica. Avantajele sunt insa in toate planurile tinand cont ca reteaua electrica astfel creata va fi mai flexibila si mai sigura.Printr-o cablare
a magistralei KNX de comanda inteligenta se poate porni cu o instalare mai mica urmand ca in timp si functie de nevoi sistemul sa fie extins.Nu vor mai exista limitari legate de ce intrerupator comanda un anume corp de iluminat. Intr-o casa cu 15 rulouri exterioare este deranjant ca la plecare sa faci turul casei pe trei nivele pentru a te asigura ca toate sunt inchise.Un singur buton la iesire sau chiar o comanda de pe smartphone dupa ce ai plecat pot rezolva situatia instantaneu. E perfect realizabil ca doar constatand ca timp de 1 ora in casa nu s-a produs nici o miscare iar soarele incalzeste excesiv casa , sistemul sa inchida rulourile pentru a pastra o temperatura placuta in interior si a proteja in acelasi timp casa impotriva efractiilor.
Limitarile sunt date doar de nivelul de implementare al diferitelor functii si de imaginatia noastra. Distributia audio multiroom este un alt aspect care este simplu rezolvat folosind KNX , spre deosebire de alte sisteme in care integrarea multimedia este de regula daca nu imposibila atunci foarte complicata.
Inapoi la pagina principala
Inapoi la pagina principala